Kuka Marko?

Valmentaja harvoin valitaan hakukonetuloksilla tai sen perusteella, että PT ilmoittaa olevansa ”Suomen kovin koutsi”. Minulla pääkanava tulla löydetyksi ovat nykyiset ja vanhat asiakkaat, jotka ovat suositelleet minua ystävilleen ja työkavereilleen. Toinen tärkeä kanava on Facebook, jossa pyrin esittelemään osaamistani ja asiakkaiden saamia tuloksia, sekä laitan itseni likoon ja välillä hölmöilen. Jos minua siis suositeltiin, kurkkaa Facebookista (vasemmassa sivupalkissa linkki) tai Instagramista lisää. Voit myös lukea alta lyhyen elämäkerran.

Kuka olen?

Olen Marko Vähäkangas, ”reilu nelikymppinen” oululainen mies. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi kolme lasta. Marraskuusta 2016 lähtien toimin omassa yrityksessäni valmentajana. Tätä ennen olen toiminut valmentajana Kuntoklubi Profeelilla, Hyvinvointikeskus Figuressa ja Ritaharjun Easyfitillä.

Kuntourheilutaustani on kuntosaliharjoittelussa, kahvakuulassa ja Crossfitissä. Ensimmäiselle kuntosalille ajauduin jo vuonna 1989, kuulat ovat kulkeneet mukana vuosikausia ja Crossfitin löysin 2004 helsinkiläisen tuttuni opastamana. Vaikka en ohjaakaan Crossfitiä, on oma valmentamiseni saanut siitä valtavasti vaikutteita. Virallisia koulutustaustoja aiheeseen olen hankkinut Trainer4You:n ja Optimal Performancen koulutuksista sekä Precision Nutrition -ravintovalmennuskoulutuksesta.

Olen valmistunut Oulun yliopistosta vuonna 2000 filosofian maisteriksi. Pääaineeni ei suinkaan ollut liikuntalääketiede. Opiskelin kirjallisuutta ja filosofiaa. Toimin myös kirjallisuuden opettajana reilun kymmenen vuotta. Olen kuitenkin uutta etsivä ihminen, joten olen elämäni varrella toiminut postinkantajana, sanomalehtitoimittajana, kriitikkona, koulutussuunnittelijana, amanuenssina, myyntineuvottelijana ja -päällikkönä, opettanut lapsille kirjoittamista ja mitähän kaikkea. Tämä on tietysti antanut laajempaa perspektiiviä elämään ja auttaa minua ymmärtämään erilaisista taustoista tulevia paremmin. Ja jos treenin lomassa haluat jutella 1800-luvun ranskalaisesta kirjallisuudesta tai Hellenismin aatteista, niin sekin sopii. Kunhan samalla kyykätään ahkerasti!

Valmennusfilosofiaani voisi luonnehtia ”luomuksi”. Pyrin siihen, että liikunta on mahdollisimman luonnollista. Suosin kehonpainoharjoittelua ja yksinkertaisia välineitä (tangot, käsipainot, kahvakuulat, jne.). Kannustan myös ravitsemaan itseään ruuilla, joissa ei ole sisällysluetteloa. E-koodeista ei tarvitse olla huolissaan, jos ne ohittaa kokonaan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä nunnaksi tai munkiksi, voit ujuttaa terveellisyyden oman arkesi sisällöksi. Sinun ei tarvitse muuttua kokonaan, etsitään yhdessä ne muutamat asiat, joita muuttamalla saavutat tavoitteesi. Usein hyvinkin pienet asiat ratkaisevat.

Asiakkaani saavat hyviä tuloksia. Se on täysin heidän ansiotaan. Minä autan löytämään keinot, mutta en tule vahtimaan jääkaapin eteen tai pakota tekemään treeniä, joka ei sinua kiinnosta. Etsitään yhdessä kompromissi, sillä saa kestävimmän tuloksen!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja pääset maksuttomaan konsultaatioon, joka ei sido sinua mihinkään, mutta saat vaihtoehtoja tavoitteesi saavuttamiseksi. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s