Johanna ihastui treenaamiseen

”Treenit olivat hauskoja, erilaisia ja mielenkiintoisia, mutta kunnon treeniä. Aina oli hauska tulla ja hauska vielä lähteä kotiinkin. Marko on rauhallinen ja hyvä treineri, osaa piiskatakin jos on tarpeen. Voin suositella lämpimästi sellaisellekin, joka ei ehkä ole vielä innostunut salitreenaamisesta.” – Johanna Räty.

Johanna Räty aloitti keväällä 2013 ensimmäisessä tehoryhmässä. Aluksi tavoitteena oli kehonmuokkaus, hieman rasvaa pois ja painoa alas. Lähtötilanne oli jo hyvä: pyöräilyä harrastava koiraihminen oli tottunut liikkuja, mutta lihaskuntoa piti saada lisää. Kolmen kuukauden projektin aikana tavoitteet muuttuivat. Lopulta painoa tuli välillä jopa vähän lisää, kun lihasta alkoi kertyä nopeammin kuin rasvaa paloi!

...ja välillä palloiltiin sisälläkin...

Kolmen kuukauden tehovalmennuksen jälkeen Johanna piti pienen tauon ja treenaili itsekseen, kunnes syksyllä tuli minulle personal training -asiakkaaksi. Treenaamme 1-2 kertaa viikossa yhdessä, muuten Johanna käy salilla ja pyöräilee pitkiä matkoja.

Treeneissä keskitymme intervallityyppisiin harjoitteisiin, joissa tehdään kuntopiirejä, kehonpainoliikkeissä, kahvakuulilla, tangoilla ja käsipainoilla. Keskitymme kehonrakennustyyppisen harjoittelun sijaan funktionaaliseen voima- ja nopeusharjoitteluun. Tämä on toiminut hyvin ja olemme saavuttaneet tuloksia hypertrofian eli lihaskasvun osalta varsin mukavasti (vaikka ruokavalio onkin rennommassa hallinnassa), mutta ennen kaikkea laktaatinsietokyky (ns. maitohappokestävyys) on huipussaan anaerobisessa harjoittelussa. Johanna pystyy pysyttelemään jopa 20 minuutin ajan maksimisykkeen tuntumassa ilman, että lihakset lakkaavat jaksamasta.

Entiset selkä- ja olkapääongelmat eivät enää haittaa, Johanna pystyy punnertamaan, vetämään leukoja, kyykkäämään ja hyppäämään jos päivän treeni sitä vaatii. Ja minähän nostan koko ajan tehoja kun Johannalla kunto nousee!

Marko Vähäkangas

Valmentajasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s