5 VINKKIÄ SALIRUUHKAAN!

Posted: 26 tammikuun, 2016 in Uncategorized

Tässä ruuanlaiton ja mäenlaskun välimaastossa kerkesin salillakin käymään ja olihan siellä mukavasti porukkaa. Arki-iltoina sitä porukkaa vasta onkin, klo 16-20 on yleensä se kiihkein aika. Ainakin meillä Easyfitillä siihen väliin osuvat ryhmäliikuntatunnit ja iso osa salitreenaajista. Ajattelinkin antaa viisi vinkkiä, miten asian kanssa pärjää.

1. Mene salille aamulla ennen töitä tai koulua. Ihmiset ovat aamulla unisia ja kiireisiä, joten suurin osa ei siihen pysty ja salilla on tilaa. Jumppaamaan pääsee virtuaalitunnillekin!

2. Mene salille iltakahdeksan aikaan. Valtaosa ruuhkailijoista on jo poistunut iltapuuhiinsa ja salille pakkautuvat ne vihkiytyneimmät, jotka vaihtavat iltatelevision iltatreeniin.

3. Ikiaikainen salietiketti määrää, että penkkejä ja laitteita voi käyttää useampi ihminen yhtä aikaa. Jos näet jonkun vilkuilevan ylätaljaasi, kysy haluaisiko hän tehdä välissä oman sarjansa. Sama juttu toisin päin: mene rohkeasti kysymään. Jos vastapuoli esittää, että hänellä on ”vielä pari sarjaa”, älä jää turhaan odottelemaan ja seurailemaan hänen taukojaan. Tuumaa vain, että ”no olipa mukava juttu, minullakin on vielä pari sarjaa, tehdään siis vuorotellen”.

4. Jos olet ujo tai laitteen päällä istuva henkilö tietämätön salietiketistä, etkä halua ajautua tilanteisiin, voit muokata lennosta treeniäsi. Vaikka sinulla olisi tarkka saliohjelma, ei kehityksesi kärsi, jos vaihdat liikkeen toiseen samansuuntaiseen. Esimerkiksi penkkipunnerruksen voi vaihtaa käsipainoilla tehtävään tai vaikka punnerruslaitteeseen. Vaihtelu virkistää. Jos salilla on vain yksi alatalja, käyvät samalla tavalla muutkin vaakasoudut.

5. Käytä etupäässä vapaita painoja. Tankoja ja käsipainoja on paljon, samoin kahvakuulia. Laitteista on paljon iloa, jos niitä käyttää. Mutta juomapullon täyttely ja jonottaminen vievät aikasi ja hermosi. Jos et ole ihan varma miten tankojen kanssa pitäisi toimia, ettei mene raajat solmuun, kysy rohkeasti ammattiapua. Sitä varten ne Personal Trainerit ovat olemassa. Ritaharjun Easyfitilläkin on neljä. Kyllä meistä aina joku saadaan sinulle semmoinen ohjelma tekemään, että ruuhkassakin lihas kasvaa ja makkarat litistyy!

Mukavia treenejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s