Lihaskuntoharjoittelulla eroon kivuista!

Posted: 9 helmikuun, 2015 in Uncategorized

Personal Training ei ole pelkästään auttamista laihduttamisessa ja lihasten kasvatuksessa. Se on myös kuntouttavaa ja ennaltaehkäisevää kehonhuoltoa. Kun Sari, 48, tuli lokakuun lopulla viime vuonna valmennukseeni, hän kärsi selkä- ja olkapääkivuista. Kipujen vuoksi hän ei pystynyt tekemään yhtään punnerrusta edes kevennetysti ja alaselän korostunut notko kipuili ja väsyi herkästi. Samalla piti myös tehdä ruokaremonttia.

Entisellä tanssimestarilla oli kuitenkin kilpailuviettiä (kolminkertaiselta SM-kultamitalistilta sitä odottaakin!) ja tahtoa päästä eteenpäin. Selkää aloimme helliä vahvistamalla keskivartaloa ja huoltamalla kireitä lonkankoukistajia askelkyykyin ja venytyksin. Olkapäitä vahvistimme ”ympäriltä”, lisäämällä voimaa rintalihaksiin ja lavanseudun lihaksiin. Reilun kuukauden päästä tehtiin ensimmäiset etunojapunnerrukset!

Tammikuun treenissä punnerruksia oli yhteensä jo 100 toistoa, niissä oli kuminauhakevennys, mutta silti. Huikeaa edistymistä ja kivuista oli päästy jo kokonaan. Alaselän heikkoudesta kärsinyt Sari myös teki elämänsä ensimmäisen maastavedon 80 kilolla, eikä leuanvetokaan kaukana ollut.

Kun kuntoutuspuoli oli hoidossa, tiukennettiin ruokavaliota. Viimeisen kolmen viikon aikana siirryttiin käyttämään ruokavaliona ”Markon spesiaalia” ja paino tippui kilon viikkovauhtia.

Lopputuloksena vyötäröltä lähti 9cm ja yhteensä senttejä vatsa-lantio-rintakehä 18cm! Rasvaprosentti tipahti 6% ja lihasmassa kasvoi puoli kiloa. Mahtavia saavutuksia!

vertailu_edestä vertailu_sivusta vertailu_takaa

Teimme ensimmäisenä päivänä lihaskuntotestin, jossa minuutin aikana Sari teki 33 kyykkyä. Kolmen kuukauden jälkeen tulos oli 53. Siis lähes tuplat! Vatsaliikkeessä tuli 28 toistoa, joka on kymmenen enemmän kuin alussa! Ja entäs ne punnerrukset, joita Sari ei voinut lainkaan tehdä kun aloitimme?

Niitä Sari teki 36!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s