Leuanvetäjän kuulumiset

Posted: 27 kesäkuun, 2014 in Uncategorized

Uhkasin Konstalle, että kun hänen laatimaansa treeniohjelmaa alan noudattamaan, kirjoitan etenemisestäni myös täällä. Kolmas viikko alkaa olla paketissa, yksi treeni jäljellä. Sitten seuraakin kevyempi viikko ja taas paukutetaan täysillä.

Ohjelmaan kuuluu lisäpainovetoja, vastuskumivetoja, sekä erilaisia ylä- ja alataljavetoja sekä hauiskääntöjä. Pikkuisen treenaan ohella myös muuta kroppaa, mutta himmailen selvästi esimerkiksi jalkojen treenaamista, jotta palautumiskapasiteetti on kokonaan leuanvetolihasten palautumisessa. Vetotreenejä tulee useampi kerta viikkoon, joten nukkumista ja syömistä on pakko harrastaa ja muuta riehumista vältettävä.

Ohjelmanmukaiset vakiotreenipäivät ovat ma, ke ja pe, mutta aikatauluni vaihtelevat, joten treenit asettuvat kalenterissa mukailemaan elämää. Maanantain treeni saattaa olla sunnuntaina tai tiistaina, perjantain treeni voi venyä lauantaille. Aikataulun lisäksi otan huomioon palautumisen, välillä on otettava yhden lepopäivän sijaan kaksi tai kolme. Parikymppinen saattaisi myllystä selvitä kunnialla, mutta vaikka olenkin tapaliikkuja, olen jo 40 ja se asettaa palautumiselle omat vaatimuksensa.

Treeneissä juon Mannisen EAA:ta ja palautusjuomassa on saman firman prodet ja hiilarit. Työn puolesta saan jauhoja vähän edullisemmin, joten samahan niitä on vetää. Olen vähän huono syömään riittävästi ruokaa, joten näillä helpotan myös elämää.

Tavoite ohjelmalla on nostaa lisäpainoleuanvedon ykkösmaksimi 50 kilosta 60:een kolmessa kuukaudessa ja samalla sivutuotteena handlata yhden käden leuanveto, joka on ollut taustalla tavoitteena vuodesta 2012. En tosin ole yrittänytkään spesifisti siihen treenata, joten ihmekös tuo ei ole mennyt. Mutta nyt treenataan! Samalla uskoisin myös toistomaksimin kasvavan. Nyt leukoja menee lähes hyväksyttävästi 31 putkeen.

Konsta laski minulle painotkin valmiiksi joka treeniin, joten oikeastaan riittää, että raahaudun paikalle ja muistan katsoa kellosta palautumisajat sarjojen välillä. Ongelmani on vedon yläpäässä, johon isommat painot tuppaavat tyssäämään. Niinpä ohjelmassa on korostetusti korokevetoja, vastuskumivetoja ja staattisia pitoja yläasennossa.

Kolmen viikon saldosta on vaikea sanoa konkreettista, mitä nyt selkäfileet ovat koko ajan pienessä jankissa ja tuntuu, että hauis sekä kyynärvarret ovat kestopumpissa. Ei haittaa näin kesällä!

paitakiristää treeninjälkeen1

Seitsemän treeniä olen tehnyt täysin ohjeen mukaan, yhden treenin tein juhannuksen lomareissulla Naantalin Crossfit -salilla ja siellä ei – yllätys yllätys – ollut ylä- tai alataljaa. Niinpä tein lisäpainovetojen kaveriksi 10 bar muscle uppia, kumppariavusteisia yhden käden leukoja sekä Crossfit-salin päivän treenin. Päivän treeni oli 100 hartiapunnerrusta/push pressiä/jerkkiä 40 kilolla, aikaraja 12min. Nyt hartiaseutu sanoo, että olisi kannattanut ehkä jättää se väliin. Aikamoinen junttura olkapäissä vieläkin neljä päivän jälkeen. Viikon toista vetotreeniä se ei haitannut mitenkään. Juhannuksena kerkesin tekemään lihashuoltoa soutaen.

Huomenna on vuorossa toistomaksimi 30kg lisäpainolla. Jännittää aivan, että miten mahtaa kulkea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s