Tehoryhmästä voimaa ja lihasta!

Posted: 10 kesäkuun, 2014 in Uncategorized

Tehoryhmiini tullaan monista syistä: osa laihduttaa, osa hakee kadonnutta motivaatiota liikuntaan ja toiset haluavat varteensa lisää lihasta. Aina kyse on treenien, levon ja ruokavalion yhteensovittamisesta niin, että tavoitteenmukaisesti hallitaan kaikkia osa-alueita.

Mitä on mahdollista saavuttaa vaikkapa 3 kuukaudessa?

No tämä:

WP_20140610_20_26_29_Pro

Merja oli hyvin hoikka ja rasvaton ryhmään tullessaan, joten paine oli enemmän täysipainoisessa ravitsemuksessa ja kovassa treenissä. Ryhmässä treenit ovat pintapuolisesti kaikille samanlaisia. Neljä henkeä tekee nuottieni mukaan, kukin omalla tasollaan, samantyyppistä treeniä. Kaikkien treenit skaalataan eli muokataan taitojen ja voimatasojen mukaisiksi. Lisäksi otetaan huomioon liikkuvuusrajoitukset, vanhat ja nykyiset vammat sekä asenne.

Kun asenne on sellainen, ettei koskaan anneta periksi ennenkuin paikat lentelevät hampaista, voi valmentaja iskeä jatkuvasti isompaa kuulaa kouraan ja komentaa vielä yhden toiston, jatkamaan äärirajoille saakka. Joskus asenne opitaan, joskus se on mukana jo tullessa. Merjassa tunnistin tositreenaajaan asenteen ja mielenlaadun heti ensi treeneissä. Tämä asenne sopi Tehoryhmä 7 piiriin, koska siellä muutkin treenaajat tekevät täysillä, periksi antamatta.

Kolme kuukautta sitten Merjan fysiikka näytti tältä:

Monen mielestä tässä ei ole mitään parannettavaa. Mutta aina voi kehittää, aina voi löytää uutta. Laitettiin treenimylly pyörimään.

Kahden kuukauden treenien jälkeen oltiin jo täpäkässä kunnossa:

Ja kolmen kuukauden projektin lopputulema kuvina on tässä:

Puoli kiloa puhdasta lihasta, ei grammaakaan lisää rasvaa! KUKA väittää, että saadakseen lisää lihasta, täytyy mättää ämpäritolkulla roskaruokaa ja lihottaa itseään tolkuttomasti? Ei tarvitse. Jos puoli kiloa saa kolmessa kuukaudessa, se on kaiken mennessä mallikkaasti kaksi kiloa lisää lihasta vuodessa.

Jos joku sanoo, ettei se ole paljonkaan, tervemenoa kehonkoostumusmittauksiin vuoden treenin jälkeen. Täytyy vieläpä muistuttaa, että kyse ei ole vasta-alkajasta, vaan tositreenaajasta, joka käy Trainer4You:n Personal Trainer -opintoja, harrastaa Crossfitiä, käy töissä, on äiti.

Ja tämä kuva on niin hyvä, että laitetaan vielä kerran:

WP_20140610_20_26_29_Pro

kommenttia
  1. Merja sanoo:

    Ihan huisit 3kk. Kiitos Marko!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s