Millaista on valmentajan arki salilla?

Posted: 29 huhtikuun, 2014 in Uncategorized

Ajattelin tekaista tällaisen arkisen postauksen kuvineen, ihan Facebookin arkihaasteen inspiroimana. Kuljen kamera kädessä koko ajan ja otan kymmeniä kuvia päivässä. Ehdin minä pikkuisen valmentaakin. Tässä esimerkkiä siitä, millaisiin tilanteisiin päivän aikana joudun ja pääsen:

Tänä aamuna asiakkaani Satu tuli puntarille ja treenaamaan. Takana on puoli vuotta yhteistreenejä. Satu on kahvilayrittäjä ja kaiket päivät jäätelön ja munkkien ympäröimänä. Niinpä hän päätti kiusata meitä tuomalla satsin omia kiusauksiaan meille:

WP_20140429_12_53_28_Pro

Maistoin. Ei ollut lainkaan pahaa. Kukaan niitä ei kuulemma syönyt, mutta kummasti olivat kaikki kadonneet kun illalla yhdeksän aikaan laittelin paikkoja salilla kasaan ja suuntailin kotia kohti…

Satu itse ei ole munkkeihin koskenut. Puoli vuotta on menty tarkasti ruokavaliolla, välillä painoa on pidetty paikoillaan ja välillä pudotettu. Ei ole haluttu hätiköidä. Munkkituomisten ohella saatiin loistotuloksia. 20kg pudotettu ja rasvaprosentti pudonnut viidestäkympistä neljäänkymmeneen.

Satu 6kk 20kg takaa

Satusta lisää myöhemmin! Muutos on aivan mieletön.

Puntarin jälkeen suuntasimme treenaamaan. Satu teki rengassoutuja, punnerruksia ja kyykkyjä.

WP_20140429_13_27_48_Pro

Samaan aikaan taustalla Riku Aallon jengi kuvasi treenikuvia Rikun uuteen pakarakirjaan:

WP_20140429_13_47_56_Pro (1)

Yksi asiakas oli sairastunut, joten käytin ylimääräisen vapaan syöksymällä kotiin syömään ja elämään perhe-elämää ja hurautin sitten loppuillaksi takaisin vetämään iltaryhmiä. Iltaryhmän Merja puolestaan veti kelkkaa:

WP_20140429_20_25_54_Pro

JaSirpa työnsi kelkkaa:

WP_20140429_20_24_06_Pro

Kerkesin myös hämmästelemään sitä, kuinka joillakin on vielä lyhyempi matikka kuin minulla:

WP_20140429_19_39_16_Pro

Tuohon kakspuolikkaille tarkoitettuun tilaan oli tungettu 5kg, 50kg ja 10kg levyt. En alkanut siivoamaan tällä kertaa. Kuvan otin, tietysti. Elämäni on täynnä jännitystä.

Keräsin alle vähän kuvasaldoa treeneistä lähiajoilta. Kelkka on saanut kyytiä, on nostettu kavereita jalkaprässissä, opeteltu raakatempausta brasilialaisella rytmillä, paiskottu hiekkasäkkiä seinään. Välillä on ollut tungosta, kun kolme valkkua tuo ryhmiään samaan tilaan. On vedetty ensimmäinen leuka. Ja penkattu tietysti!

Otan paljon kuvia paitsi blogiani varten ja asiakkaiden oman kehityksen esittelyksi, myös siksi, että muistaisin miksi tätä työtä teen. Kun selaan kuvia, näen loputtomasti onnistumisia, oivalluksia, niitä hetkiä, kun ihminen tajuaa pystyvänsä johonkin, jota ei aiemmin uskaltanut edes yrittää.

Tuossa on kymmenen kilon säkki, heitä se pääsi yli tuohon seinään. En jaksa. Jaksat sinä. Ja sinne se lentää.

Nyt vedetään leukoja. En jaksa. Miten niin? En ole koskaan jaksanut. Nyt aletaan jaksamaan. Ja niin käy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s