Mahtavia onnistumisia!

Posted: 16 huhtikuun, 2014 in Uncategorized

Aina onnistumisen ei tarvitse olla kymmenen kilon pudotus muutamassa viikossa, satojen kilojen maastaveto tai puhtaasti suoritettu leuanvetosarja. Jokainen treenaaja kilpailee vain itseään vastaan ja kehittää omaa kykyään ja osaamistaan. Tehoryhmissäni painonpudotus tai lihastenkasvatus on vain yksi tärkeä osa-alue. Suuri merkitys on myös kehon tasapainon ja toimintakyvyn saavuttamisella.

Minulla on tässä esillä muutama asiakas, jotka ovat edistyneet aivan huikeasti korjatessaan omaa liikkuvuuttaan ja pystyvät nyt normaaliin salityöskentelyyn ja enemmänkin. Kumpikin on vähän julkisuusvastainen, joten kasvoja ei näy kuvissa, mutta kerron vähän taustoja.

Ensimmäinen on tarina neiti T:stä, joka muutama kuukausi sitten aloitti ryhmässä painonpudotus mielessään. Paino onkin pudonnut kohta parikymmentä kiloa, joka on mahtava saavutus jo sinänsä. Mutta neiti T:n isoin ongelma olivat alussa polvet. Kyykkysyvyys oli niin huono, että penkille istuminenkin oli vaikeaa. Ahkerasti kuitenkin on tehty töitä askelkyykkyjen ja peruskyykkyjen parissa ja tässä on tulos:

Kyykky parantaa polvivaivat!

Kyykky parantaa polvivaivat!

Sääriluu ja reisiluu menevät jo alle ysikympin kulmaan ja kantapäät pysyvät painon alla kuin lattiaan liimattuina. Selän pieni pyöristys ei kehonpainokyykyssä haittaa. Lonkankoukistajien elastisuudessa on vielä töitä, mutta polvikivut ovat käytännössä kadonneet! Ja yleinen fyysinen valmius on vähintään ”normaalitasolla” ikäluokassa, sanoisin että huomattavasti keskivertoa kovempi. Ja kyllä ne leuanvedotkin kulkevat, kun pikkuisella kuminauha-avustuksella mennään. Aivan loistavaa työtä!

Toinen onnistumistarina on tuoreempi. Neiti H saapui luokseni painonpudotustavoitteineen, lisänä alaselän kipuilun vähentäminen ja yleiskunnon nostaminen. Istumaannousut olivat mahdottomia, kyykkyyn pääseminen tuotti vaikeuksia. Yleinen voimattomuus haittasi jo arkea. Selkeästi skeptisenä nti H osallistui vetämiini toiminnallisiin treeneihin, sulaen hiljalleen ajatukselle, että pystyy ihan mihin haluaa. Mitä luulette, onko nti H nyt parin kuukauden jälkeen ihan pikkuisen paremmassa kunnossa?

WP_20140415_18_45_25_Pro

Tässä treenikaveri saa nti H:n puskemana sen verran kovaa kyytiä kelkalla, että mattokin alkoi rullautua alta! Vaikuttaako siltä, että kuka tahansa pystyy tuohon? Ei muuten pysty. Pelkkä kelkka painaa nelisenkymmentä kiloa ja alustaa vasten kyytiläisen kanssa kuorma moninkertaistuu. Ja heittämällä mentiin KAKSI kierrosta 18 metrin rataa. Ja eilen H veti parikymmentä leukaa kuminauhan kanssa. Noin vain, epäilemättä yhtään tarttua tankoon. Moni ei jaksa edes roikkua tangossa!

Painonpudotus on tärkeää terveyden kannalta, mutta minusta on tärkeämpää antaa laihtuneelle keholle merkitystä ja käyttötarkoitus. Mitä tehdä ihmiskeholla, joka ei toimi? Ei mitään. Ei ihmisen kuulu vain olla! Pitää leikkiä, tanssia, hyppiä – ja työntää kelkalla ihmisiä, jos valmentaja näin keksii.

Aurinko paistaa ja kesä tulee, nyt vaan joka iikka maailmalle ja liikkumaan. Ja jos haluat kanssani sisä- ja ulkotreeneihin kesäksi, laita minulle viestiä allaolevalla lomakkeella.

Valmentajasi

Marko

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s