Valmentajan omat muutoskuvat

Posted: 29 maaliskuun, 2014 in Uncategorized

Olen laittanut tänne sivulleni muiden kuvia jo vuoden ajan, joten ajattelin, että on ihan reilua laittaa itsestänikin projektikuvia. Oma keho on minulle tietysti työkalu; sen pitää kestää omien treenien lisäksi jatkuvaa painojen raijaamista, kahvakuulatuntien pitämistä, liikkeiden näyttämistä asiakkaille ja toki kaikkea normaalia arkeakin kattoremontteineen ja vauvavalvomisineen.

Mutta oma keho on myös omakuva. Jos annan itseni plösähtää, tunnen oloni veltoksi myös mieleltäni. Jos taas pidän itseni kunnossa, olen kokolailla positiivisempi ja tehokkaampi.

En ole omien treenieni ja syömisteni suhteen aina hirvittävän tarkka. Teen ne treenit, jotka aikatauluni antaa minun tehdä, enkä murehdi siitä, että olisin kovemmassa kunnossa jos treenaisin enemmän. Ja tuleehan nytkin tuntitolkulla suoraa ja epäsuoraa treeniä viikossa, niin mikäs tässä. Kehonrakentajamittoihin en tähtääkään, en näillä prioriteeteilla. Pyrin pitämään päivittäisen proteiininsaantini 200g tuntumassa ja käytän myös hyvin paljon rasvaa, hiilihydraatit tulevat  enimmäkseen hedelmistä, kasviksista ja marjoista sekä treenipäivinä pastasta. Kalorit eivät ole kovin korkealla, vaan vaihtelevat 2000-3000kcal päiväsaannin välillä, riippuen aktiivisuudesta ja mielenkiinnosta.

Viime kesänä painoni oli 83-84kg, nyt 75kg. Pituuteni on sentin pari alle 180cm, riippuen onko tukka pystyssä vai ei. Kesällä treenini olivat suhteellisen vähäisiä, keskityin syömään ja tekemään Jim Wendlerin voimanosto-ohjelmaa parilla viikottaisella treenillä. Tällä hetkellä omia vakavia treenejä on viikkoon kolme. Toki joka päivä tulee useita tunteja fyysistä työntekoa, enemmän kuin viime kesänä.

 

muutokseniheinäkuu2013-maaliskuu2014

Eroa kuvissa on kahdeksan kiloa, rasvaprosentti on vasemmanpuoleisessa lähellä kahtakymmentä, oikealla 12-13%. Vasen siis viime heinäkuulta ja oikea maaliskuulta 2014. Ja toki seison vähän sivuttain ja hämään kameraa, mutta on siinä jotain muutosta muuallakin kuin puntarilla. Käsivarret 40cm nyt, 38cm vasemmalla, vyötärö nykykunnossa 79cm, vasemmassa 90cm. Muita mittoja en älynnyt ottaa.

Alla välikuva, vasemmalla tammikuun satunnainen otos hetkestä, jolloin painoni oli alimmillaan 72,5kg (vyötärö 72cm). Kuihdutin itseni mahdollisimman kuivaksi ja aloin sitten muuttamaan treenaamistani ja ahtamaan enemmän ruokaa koneeseen. Treeniin otin uutta näkökulmaa vaihtamalla voimatreenin kollegani Jussi-Pekka Kurtin laatimaan ohjelmaan. Kyseinen ohjelma on laadittu asiakkaalle, mutta otin sen käyttöön sellaisenaan. Sittemmin olen tehnyt siihen muutamia muutoksia liikkeiden suhteen, mutta kurttimaisuudesta tinkimättä. Itse laadin itselleni aina hieman liian mukavia treenejä, joten tämä alkoi tekemään tulosta kropassani. Tiesin etukäteen, että Jussin ohjelmointi toimii, kunhan pudotan ensin turhat pois. Aloitin uusimuotoiset treenit vuoden alussa.

Allaolevissa kuvissa on eroa tasan kuukausi ja 2,5kg pelkkää lihasta:

minä-1kk-treeniä

Kuten kuvista näkyy, vajaan vuoden sisään voi omaa kroppaansa muutella suurestikin. Tähän muutokseen en ole tarvinnut juuri kotiruokaa kummenpaa, mitä nyt proteiinilisiä, kun työpäivät venyvät yhdeksäntuntisiksi, enkä aina malta pitää kunnon taukoja. Hörppäilen sitten nesteenä suuren osan ravinnostani. Aamulla ja illalla syön hyvin suureellisesti. Tämä malli toimii minulle, en suosittele kenellekään optimaalisena ruokailutapana.

En tietenkään ole tavanomainen esimerkki kenellekään, kun olen tottunut vaihtamaan kokoani aina kun huvittaa. Isoimmillani olen ollut ysikympin tuntumassa 2000-luvun alkuvuosina, viimeiseen kymmeneen vuoteen en ole viitsinyt mennä alle 70 kiloon. Talviaikaan en halua olla kovin isona, koska suosikkitalvitakkini käy tiukaksi, jos painoni nousee kovasti.

Nyt aikomukseni on nostaa painoni 78 kiloon kesäksi, rajana kuitenkin se, ettei rasvamäärä nouse. Se riittänee ja kehtaa uimarannalla ottaa paitaakin pois. Minä olen ihan tyytyväinen tähän olomuotooni, täytänhän kesällä 40 ja on niitä huonokuntoisempiakin nelikymppisiä. Jospa tässä terveempänäkin pysyisi!

Mukavia treenejä kaikille valmennettavilleni ja muillekin, aurinko paistaa ja lumet sulaa!

Valmentajasi Marko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s