Ruokahysteria

Posted: 23 maaliskuun, 2014 in Uncategorized

Varoitus: tässä kirjoituksessa ei ole mitään asiaa, kunhan ähisen ruoka-asioista.

Ensin nauratti, kun luin tämän Even kirjoituksen Miksi olisi parempi vaan lopettaa syöminen kokonaan?

Sitten aloin miettimään asiaa muutamalta kantilta. Ruuasta on tullut ongelma. Siitä on tehty ongelma.

Lisäravinteita on ollut vuosikymmeniä, lihotuspillereistä laihdutuspillereihin ja kaikkeen tohtoritoloseen siinä välissä. Lisäravinnekeskustelu on ollut aina hupaisaa seurattavaa. Ruuan suhteen on riittänyt kananmunaongelma ja voi/margariiniongelma. Muutamassa vuodessa on käynyt niin, että pienten piirien ortoreksiasta on tullut suuri ilmiö.

Kaikilla on jokin ruokavalio. On gluteenitonta (ei-keliaakikoilla varsinkin), karppaus on jo passé keskusteluaiheena, paleo, zone, maidonvälttely, raakasuklaa, superfoodia, luomua ja raakasitäjatätä. Ruuasta on tehty uskonto, jossa kielletään vääräuskoisia profeettoja keskustelupalstoilla.

En usko viinin sylkemiseen ja kahvilla brassailuun myöskään. Miksi kaikkea on pakko harrastaa? Harrastanko minä naudan jauhelihaa, kun kohta paistan sitä kilon. Vähän harrastan juu, mutta ruuan projektiluonne nykypäivänä ärsyttää.

Oli uskomattoman vapauttavaa lukea lapsuusaikaisen kaverini Petterin blogia, jossa ei sanallakaan mainittu makroarvoja, ei proteiinia, ei jauhettu hiilareista. Oli vain tehty ruokaa ja kerrottiin, että miten.

Toki toki: teen työtäni laihduttajien parissa ja silloin pitää makroja laskea ja miettiä, mitä ja milloin voi ja pitää syödä. Mutta se on eri asia. Tämä uskomusperusteisten pseudotieteellisten ruokafriikkien vouhotus väsyttää.

En ole mikään puhdas pulmunen minäkään. Kun lauantai-ilta koittaa, ajattelen sanaparia cheat meal. Toki en välitä pätkääkään, jos syön joskus mitä sattuu. Ainoastaan ruuan vähyys hermostuttaa. Liikun niin paljon, että laihdun, jos kalorit putoavat liian alas. Mutta jos niinkin käy, niin ei mahda mitään.

post_largest_cake_01_front

Hei, nyt on sunnuntai. Syödäänpä vaan jos huvittaa, liikutaan jos huvittaa. Jos haluatte uskontoa, menkää kirkkoon.

Jos jääkaappi olisi kirkko, kahvassa olisi kolehtihaavi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s