Jaksatko vetää leukoja?

Posted: 15 helmikuun, 2014 in Uncategorized

Leuanveto on erityisesti naisille haastava liike, koska sitä ei uskalleta harjoitella. Ennakko-oletus on, ettei sitä jaksa tehdä. On totta, ettei sitä harjoittelematta jaksakaan, mutta miten harjoittelet jos yhtäkään ei mene?

Ylätaljaveto vaikuttaa samankaltaiselta liikkeeltä ja käyttää samoja lihaksiakin, mutta leuanvetoa voi treenata kunnolla vain niitä tekemällä. Joillakin saleilla on keventäviä leuanvetolaitteita, mutta niissäkin alavartalo on stabiili, eikä normaalia heilumista ja huojumista tule.

Toiminnallisuutta painottavilla saleilla löytyy kevennykseen sopivia kuminauhoja (mitä jykevämpi, sen enemmän se keventää). Kun kuminauhan solmii tankoo vetävien käsien väliin ja toisen pään ujuttaa jalkaterän alle, saa varsinkin liikkeen alkuvaiheeseen mukavasti apua.

Moni asiakkaani on vetänyt ensimmäisen leukansa muutaman kuukauden valmennuksen jälkeen. Aluksi kuminauhoja on ollut monta, sitten niiden määrää on vähennetty ja lisätty myös negatiivisen lihastyön eli alastulon jarruttamisen aikaa. Hiljalleen voimaa on alkanut tulla ja ennen kaikkea uskoa siihen, että se leuka voi nousta tangon yli.

Alla olevalla videolla Karoliina vetää elämänsä toisen leuan. Ensimmäinen ei ehtinyt videolle:

Sopii tuulettaa!

Haluatko oppia uuden tai unohtuneen taidon? Tulepa Oulun Easyfitin toiminnalliseen saliin kokeilemaan kelkantyöntöä, leuanvetoa tai vaikka käsilläseisontaa.

Toiminnallisen salin käyttö sisältyy kuukausimaksuun 29,90€. Osta jäsenyys täältä: http://easyfit.fi/oulu/

Ja jos kaipaat apua opetteluun, ota yhteys Personal Training tiimiimme alla olevalla lomakkeella:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s