People are capa…

Posted: 23 marraskuun, 2013 in Uncategorized

People are capable of achieving great things, more than they often realize. Surround yourself with the wrong people and they’ll limit you. Don’t settle for being the strongest person in a roomful of weaklings. Don’t settle for being the smartest person in a roomful of idiots, or the most successful person in a roomful of failures.

Better to surround yourself with people a little stronger and a little smarter, people a little ahead of you in the game. Those invisible limitations will immediately fall. You’ll get challenged to be your best.

Chris Shugart

Lue koko teksti täältä: http://www.t-nation.com/powerful-words/dont-be-the-strongest-weakling

”Ihmiset kykenevät suurempiin saavutuksiin kuin osaavat ymmärtääkään. Väärien ihmisten seura rajoittaa sinua. Älä tyydy olemaan heikkojen joukkion vahvin. Älä tyydy olemaan ääliöiden keskellä se fiksuin, äläkä luusereiden keskellä onnistunein.

On parempi olla itseäsi pikkuisen vahvempien ja älykkäämpien seurassa, sellaisten, jotka ovat sinua hitusen edellä. Näkymättömät rajoitteet katoavat heti. Pääset tekemään parhaasi.”

Ylläoleva Shugartin sanoma ei ole mitenkään omaperäinen, tuore tai mullistava, mutta tämä vanha viisas ajatus kannattaa välillä nostaa mullista ja päivänvaloon. Sokeiden valtakunnassa silmäpuoli on kuningas.

Työskentelen isossa kuntokeskuksessa, jossa käy kirjaimellisesti tuhansia ihmisiä, kaikista ikä-, sosiaali- ja mistä lie luokista. On isoja ja pieniä, laihoja ja lihavia, nuoria ja vanhoja. Jos on 20-vuotias ja tiukassa Under Armourin paidassa, puoli vuotta salitreeniä takana, voi tuntea olevansa kovinkin lihaksikas ja valmis. Hommataan rannetuet, että voi tehdä punnerruksia laitteissa ja vältellään katsekontakteja pekkakotipohja-kuulokkeiden jauhaessa pikkukakkosen tunnaria korviin. Tuijotellaan toisia samanlaisia peilien kautta ja pidätetään hengitystä, ettei rintakehä pienene. Yksikin roinapetteri vaikuttaisi sellaisessa seurassa ammattilaiskehonrakentajalta. Jos on koko kansan kuntokeskuksessa se lihaksikkain, muiden tai omasta mielestä, kannattaa hankkia muutakin perspektiiviä.

Saattaa nimittäin äkkiä kehitys tyssätä siihen. Tyytyväisyys tappaa kehityksen. Olenko hokenut sitä tarpeeksi? En.

On tottakai kivaa, että on vahvat valot ylhäältä päin ja lihaksissa pumppi, kun on tehty 3×10 ja kaveri on nostanut siitä kympistä puolet pakkotoistoina. Mikäs siinä. Saavutetun lihaskunnon ylläpitoon riittää pari sarjaa viikossa. Mutta jos ramppaa salilla kuusi kertaa viikossa, kaksi tuntia kerrallaan niin, että joutuu lataamaan käsivarteen kiinnitetyn iPodinsa kesken treenin, kannattaisi varmaan saada jotain hyötyjäkin.

Itse olen onnistunut vahingossa ja välillä tahallisesti löytämään itseni seurasta, jossa voin oppia uutta. Joskus ärsyttää, ettei ole pätevin ja paras kaikessa. No okei, ehkä olen työyhteisössäni paras shakinpelaaja ja tiedän eniten ranskalaisesta valistusajan kirjallisuudesta, mutta en tiedä kaikkea, mitä valmentaja voisi tietää. Opin viikottain uutta. Tänään luin artikkelia polvivaivoista ja kuntouttavasta treenistä. Olen treenannut kymmenien polvivaivoista kärsivien kanssa ja vain hyvällä tuurilla on selvitty ilman lisävaurioita, kun en ole tiennyt sitä ja tätä, mitä tiedän tämän päiväisen lukemani jälkeen. Ja aiemmin viikolla kollegani Jussi Kurtti esitteli minulle ei yhden vaan peräti KAKSI treeniliikettä, joista en ollut kuullutkaan. Ja hei, pakko sanoa ääneen, että liikearsenaalini käsittää sadoittain toimivia liikkeitä. Luulin sieltä puuttuvan pelkästään turhia ”funktionaalisia” keilanpyöritysliikkeitä, mutta ei.

Crossfitiin tutustuin vuosikausia sitten netin kautta ja treenailin silloisen työpaikkani (edesmennyt Kuntoklubi Profeel) pätevimpänä wodeilijana. Sitten Ouluun perustettiin Crossfit Oulu. Menin sinne ja ensimmäisenä opin, etten tiennyt siitäkään lajista mitään.

On sitten kyse ollut mistä tahansa elämäni seikkailusta, joko myyntityössä, tutkijana, toimittajana, kaikessa mitä olen tehnyt, olen saanut seurakseni päteviä, innostuneita ja tiedonjanoisia ihmisiä. Sen parempaa koulua ei olekaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s