Treenaatko saavuttaaksesi tuloksia vai oletko salillakävijä?

Posted: 30 syyskuun, 2013 in Uncategorized

Kuva

Salillakävijä on termi, jolla tarkoitan sitä valtaosaa kuntosalien asiakkaista, joka maksaa jäsenyydellään tilavuokrat, palkkakulut ja mahdollistaa edullisemmat jäsenhinnat. Niitä, jotka eivät välttämättä käy salilla ollenkaan. Salillakävijöitä ovat myös ne viikonloppusoturit, jotka innostuvat pyhien jälkeen ja ennen lomia ilmoittautumaan jumppiin ja ostavat uusia treenivaatteita, sillä tästä se alkaa. Elämäni muuttuu.

Kuva

Kaikkihan tietävät, ettei pelkkä salijäsenyys tuo lihaksia ja polta läskejä. Pitää myös käydä salilla. Näin syntyy salillakävijä, joka yksin tai mielellään kaverin kanssa tulee tekemään tuttuja asioita. Miehet penkkipunnerrusta ja hauiskääntöä, naiset istuvat mieluiten laitteisiin, joiden ohjekuvissa viitataan pakaroihin tai reisiin. Jos jumpan nimessä on vatsa, peppu tai reisi (mielellään kaikki kolme), otetaan se. Tai rasvanpoltto. Mies ei perkele jumppaan koske, eikä laitteeseenkaan jos ei heti mene sata kiloa.

Tämä kaikki on tervetullutta. Salillakävijästä kuoriutuu aina joskus treenaaja, joka alkaa saavuttaa tavoitteitaan. Yleensä valitettavasti ei.

Ymmärrän sitä osaa salillakävijöistä, jotka tulevat hakemaan omaa aikaa ja rentoutumaan ilman paineita. Pelaan minäkin joskus sulkapalloa tai frisbeegolfia, uin, juoksen, pyöräilen ja vaikka mitä, enkä kaipaa niissä kehitystä. Nykykuntosalit ovat niin ilmastoituja, että niissä ihan viihtyy. Tuloksia ei vain kannata odottaa, jos ei treenaa niitä kohti.

Kuva

Yksi hyvä askel päästä eteenpäin on maksaa siitä, että saa laiteopastusta ja tajuaa, kumminpäin niissä istutaan. Tai saliohjelman, jolloin on tekemistä pariksi kuukaudeksi. Jos ohjelma on tehty hyvin ja lähtötaso sekä tavoite huomioiden, kehitystä voi tulla. Mutta sekin toimii vain, jos salillakävijä ryhtyy oikeasti käymään salilla ja tekemään treeninsä suunnitellusti.

Oma työni on yksilöiden, pariskuntien ja ryhmien treenauttamista. Suunnittelen kokonaisuuden 3-12 kuukauden ajalle, nykyhetkestä lähdetään rakentamaan kohti tavoitetta. Katsotaan mitä halutaan ja peruutellaan siitä – näin syntyy alustava suunnitelma. Projektin aikana tapahtuu kaikenlaista ja suunnitelmat kehittyvät. Tärkeintä ei kuitenkaan ole laatimani ohjelmointi, antamamme ruokavalio, ei edes kannustaminen.

Kaikkein tärkeintä on, että salillakävijästä kuoriutuu tekijä. Sellainen, joka kysyy, mitä voisi tehdä ohjattujen kertojen lisäksi. Ja tekee.

Eihän siihen aina tarvita valmentajaa. Voi lukea, kokeilla ja opetella. Toisaalta: minä olen opetellut yli kaksikymmentä vuotta ja sen tietomäärän saa käyttöönsä kun vaan uskaltaa kysyä. En minä laskua lähetä jos tulee juttelemaan salilla.

Tästä tuli tämmöistä mainostamista, mutta siksihän minulla tämä sivusto on, että minut löytäisitte. Tätäkin kautta sopii kysellä, vastailen sitten ajan kanssa.

Hyviä treenejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s