Tehotorstaina käydään jalkojen kimppuun

Posted: 24 huhtikuun, 2013 in Uncategorized

Tehoryhmäni Easyfitillä pääsee torstain ryhmäsessiossa tutustumaan erilaisiin kyykkyihin ja maastavetoon. Maastavedosta teemme yhden jalan versiota, joka on akrobaattisuudessaan haasteellisempi kuin lautapää serkkunsa eli normaali maastaveto. Siinähän otetaan tangosta kiinni ja noustaan seisomaan. Yhden jalan versiossa yritetään tehdä sama yhden jalan varassa ja näyttää samalla hyvin elegantilta. Tai ainakin yritetään olla kaatumatta kenenkään päälle.

Kyykkyjen kanssa kokeillaan tällä kertaa kolmea erilaista: takakyykky, etukyykky ja zercher-kyykky. Oikeaa asentoa ja syvyyttä haetaan jokaisessa. Perinteinen takakyykky soveltuu useimmille, mutta syvyys saattaa olla haastava, jos alaselässä, takareisissä tai pohkeissa on liikkuvuusongelmaa. Liian kireät rintalihakset tai kipeät olkapäät voivat haitata tangon sijoittamista yläselkään. Etukyykyssä suurimman ongelman muodostavat yleensä kyynärvarren lihakset, jotka eivät päästä sormia taipumaan tangon tukemiseen. Zercher-kyykyssä tanko pidetään kyynärtaipeissa, joka on selkäystävällinen sijainti, mutta puolestaan isommilla painoilla puristaa ikävästi ja saattaa hiertää ihoa.

Kaikissa kyykkyversioissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Ryhmän jokaiselle jäsenelle yritetään löytää oma suosikki, joka palvelee tarkoitustaan: alavartalon voiman ja lihasmassan lisäämistä turvallisesti ja kivuttomasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s